Reviews van deze auteur

Be2: oplichting en afzetterij

Review over Be2

Enkele maanden geleden nam ik een premium-lidmaatschap bij BE2. Ik had mij hiertoe eerst een gratis account aangemaakt en werd nadien gelokt door mailtjes allerhande en uiteindelijk een promotie waarbij een lidmaatschap nog slechts de helft van de prijs bedroeg. Ik ben daar toen op ingegaan, ervan uitgaande dat ik een éénmalig lidmaatschap aanging van 6 maanden.

Over de site zelf kunnen we kort zijn: het trok eigenlijk op niks! BE2 stuurt constant mails in jouw naam naar vrouwen die volgens hen misschien wel eens bij jou zouden kunnen passen (iets wat ik uiteraard zelf wel zal beslissen). De mailtjes die je zelf zogezegd krijgt zijn ook grotendeels verstuurd uit naam van BE2. Vaak zijn het blijkbaar ook mailtjes verstuurd vanuit fictieve profielen, want als je een uur nadat je een mailtje hebt ontvangen inlogd op de site blijkt zeker 40 % van de leden die je net nog een mail hebben gestuurd ineens niet meer actief te zijn op de site. Eén grote oplichterij dus.

Het ergste moest echter nog komen. Uiteraard was ik niet van plan om mijn lidmaatschap te verlengen. Na het einde van de eerste termijn van 6 maanden kreeg ik (eerlijk gezegd tot mijn opluchting) geen mails meer van BE2. Nu, nog eens vijf maand later, krijg ik ineens een brief van een incassobureau dat ik hen nog 90 euro verschuldigd ben. Blijkbaar staat er in hun algemene voorwaarden dat een premium lidmaatschap automatisch wordt verlengd tenzij je het binnen een bepaalde termijn opzegt. Het lijkt me ook geen toeval dat de algemene voorwaarden een kleine boek vormen, waar deze voorwaarde uiteraard weer ergens goed verstopt staat naar het einde van de tekst toe (dit om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het lezen uiteraard). Normaal zouden ze het geld gewoon van mijn rekening hebben gehaald, maar aangezien mij Visakaart net was gewisseld kon dit niet automatisch gebeuren.

Ik heb de klantendienst gemaild om uitleg te vragen over hun bedenkelijke praktijken, maar het enige dat ik terugkrijg is een standaard antwoord dat het in de algemene voorwaarden staat en nog meer van dat geblaat. Als ik er hen op wijs dat ik al maanden geen mails meer heb gekregen (toevallig op het moment dat mijn eerste zes maanden zijn verstreken?) dan zeggen ze dat je geen mails meer krijgt als je een tijd niet meer aanlogt op de site. Vreemd genoeg ben ik deze week nog eens op hun site geweest om te zoeken naar contactgegevens, en nog geen vijf minuten later werd ik weer geplaagd door hun spammails. Dit terwijl ik op hun site te lezen had gekregen dat ik een fraudeur was en geen beroep meer kon doen op hun service!

Ik raad iedereen dan ook ten zeerste af ooit lid te worden van deze site!

Spread the word: hoe minder mensen ooit slachtoffer worden van deze bende oplichters hoe beter!

Davy

Sterke punten
Met de beste wil van de wereld: geen enkel

Zwakke punten
fake profielen, mails versturen in jouw naam, opzettelijk verstoppen van bepaalde voorwaarden, malafide praktijken

reacties: